Kehittämishankkeet
Marja-alan kehittämistoiminnan tavoitteena on vahvistaa alueen elinvoimaa ja yritysten kilpailukykyä, luoda toimintaedellytykset kannattavaan kasvuun ja varmistaa olemassa olevien elinkeinojen näkyvä rooli myös tulevaisuudessa.
Marja-alan kehittämistoiminnan tavoitteena on vahvistaa alueen elinvoimaa ja yritysten kilpailukykyä, luoda toimintaedellytykset kannattavaan kasvuun ja varmistaa olemassa olevien elinkeinojen näkyvä rooli myös tulevaisuudessa.
UVC-tekniikka mansikan kasvitautien torjunnassa –hankkeen päätavoitteena on kehittää vaihtoehtoinen menetelmä kemiallisten kasvinsuojeluaineiden käytölle.
-hankkeen päätavoitteena on vähentää kemiallisen kasvinsuojelun käyttöä marjaviljelyssä. Hanke koostuu viidestä eri työpaketista: Otsonointi mansikan kasvitautien ja vihannespunkin torjunnassa, Ripsiäisen torjunta biologisesti, Kasvivahventeiden käyttö, UVC-säteilyn käyttö härmän ja harmaahomeen torjunnassa sekä Vihreiden kasvinsuojelumenetelmien vaikutus marjojen laatuun. Hanketta toteuttavat yhteistyössä Kehitysyhtiö SavoGrow Oy/Marjaosaamiskeskus, Itä-Suomen yliopisto ja Luonnonvarakeskus ajalla
Innostu tiedosta -hanke on yhteistyöhanke, jota toteutetaan Pohjois-Savossa yhteistyössä Luken, Luoteis-Savon -, Sydän-Savon ja Ylä-Savon maaseutupalveluiden kanssa. Rahoittajan juliste.
Hankkeen päätavoite on antaa tietoa tilojen kannattavuuden parantamiseen. Tavoitteena on auttaa yrittäjiä mm. välittämällä tietoa tilan kehittämiseen liittyen. VarmaNurmen tiedotusasiat jatkuvat myös ko. hankkeessa. Hanke pyrkii vaikuttamaan tilojen toimintaympäristöön, jotta se mahdollistaisi tilojen kannattavan toiminnan. Seuraa ilmoittelua tulevista talven 2021 tilaisuuksista ja anna myös vinkkiä mitä haluaisit kuulla.
Marja-ala tarvitsee kehittyäkseen toimijoiden tiiviimpää yhteistyötä. VIN -hankkeessa kootaan marja-alan toimijaverkosto, joka luo toimintamalleja parantamaan viljelijän toimintaedellytyksiä kotimaisen marjan tuottamiseksi.
EduBerry -koulutushanke mahdollisti laajan tarjonnan marjanviljelijöiden täydennyskoulutukseen hankeaikana 1.5.2016 –28.2.2019. Hankkeen koulutuksilla ja tapahtumilla tuettiin viljelijöiden ammatillisen osaamisen kehittymistäsekä tarjottiin uutta tietoa tutkimustuloksista, koetoiminnasta sekä alan uutuuksista.
Puhtaat ja laadukkaat taimet ovat tuottavan marjatilan perusta. Satotaimet Savosta -hankkeen päätavoitteena on kehittää toteuttamiskelpoinen ja kannattava tuotantomenetelmä kotimaisten mansikan satotaimien tuotantoon.
KOPSA hanke tarjoaa uudenlaisen toimintatavan marjatilojen kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Hanke etenee kuuden koulutuskokonaisuuden kautta sisältäen koulutuspäiviä, opintomatkoja sekä vertaisoppimista
Kehitysyhtiö SavoGrow Oy/Marjaosaamiskeskus, Itä-Suomen yliopistoja Luonnonvarakeskus (Luke)